Tapetseri Bostället_Mobilversion_apr2017

I Boställets tapetseri kan du tryggt lämna in din möbel; för att låta den stoppas och kläs om. Du har alltid möjlighet att själv välja vilka material som skall användas;  gammal eller modern stoppning. Förutom möbler kan du beställa veckade lampskärmar och handla vackra tyger av hög kvalitet; att använda för egen omklädnad. 

Boka gärna ett hembesök, så att du kan få bästa rekommendationerna på tyg och material, direkt på plats. För dig som behöver hjälp med transport av möbler till och/eller från Tapetseriet, ordnar jag gärna det.

I visningsrummet hittar du tyger från Romo, Villa Nova, Kirby House, Frank & Cordinata, Pierre Frey, Sanderson, Morris, Svenskt Tenn, Ljungbergs, Jobs, Trapiche, Edvard Eliasson, Nevotex, Kvadrat, Svenssons Markspelle, Berghem, Harlequin och Lejondolken.

Bostället - inte bara ett Tapetseri

Gården Tygelsjö Boställe är ett gammalt majorboställe med anor från år 1860, som ligger knappt en mil söder om Malmö. Det byggdes av Södra Skånska Infanteriregementet och skulle disponeras av 3:e majoren i regementsstaben. På gården har det alltid funnits hästar och det gör det än idag.  I de gula längorna bor både vår egen ponny och inackorderade hästar. 

loading...

"ett gediget hantverk överlever alltid"

Vägg i vägg med hästarna har jag mitt tapetseri. Ända sedan jag var tonåring har jag velat arbeta med textilier. Vägen till detta gick först via en längre tid på kontor, innan jag bestämde mig för att anmäla mig till en tapetserarkurs. Det tog fem år på kvällskurs och ytterligare två år som tapetserarlärling, innan jag vågade satsa helhjärtat på yrket som tapetserare.